2009. május 3., vasárnap

BOSS MT-2 Metal Zone



A BOSS MT-2 minden idők egyik legkelendőbb torzítópedálja. Elődje a HM-2es. Az MT-2es megjelenése és sikeressége után két évvel kibocsátották a HM-3ast, aminek soha nem sikerült kijönnie az MT-2 árnyékából, így 1999ben megszakították a gyártását. A MetalZone a hangerőn, és torzítás mértékén kivül kapott egy 3sávos EQ-t, ezzel ujabb lehetőségeket tárva használója elé.
"A Dual Gain áramkör segítségével az MT-2 kiválóan alkalmas a szuper hosszú kitartott hangok, a kemény közepek és mélyek megszólaltatására. Pont úgy szól, mint egy nagyméretű túlhajtott gitár Stack."
Level: ezzel a potival a hangerőt állíthatjuk
Equalizer:
  • High: magas frekvenciát +/- 15dB között
  • Low: alacsony frekvenciát +/- 15dB között
  • Middle: közép frekvencia
  • Mid freq: közepek tartományát állíthatjuk 200Hz/5kHz között
Dist: ezzel a potival a torzítás mértékét határozhatjuk meg

Egy taposás után bekapcsol a kis piros led működésjelző, és onnantól kezdetét veszi a zúzás.

Hang:
Jelenleg a piacon még sok más torzítópedál megtalálható, de a metál hangzás kedvelőinek ez az etalon. A pedál nagyon sokoldalú rock'n'rolltól a hard rockon át a zúsásig minden benne van amire szükségünk lehet.

Összegezve:
A BOSS MT-2 minden idők egyik legjobb torzítópedálja, aki a változatosságot kedveli annak csak ajánlani tudom. Én személy szerint egy zajzárat hiányoltam a pedálból (ami a Line6 ÜberMetal-ban már benne van). Összegezve nagyon jó és változatos hangja van. Akinek van kedve akár meg is építheti

A pedál hivatalos információit és hangmintáit itt megtaláljátok

1 megjegyzés:

  1. A HM-2 is jó pedál? Van az MT-2 és a HM-2 közt nagy különbség?És HM-2-t lehet a boltokban még kapni?

    VálaszTörlés