2009. október 9., péntek

Semmi extra.

Hello!

Hosszú eleinte unalmas, majd később eseményteljes nap volt ez a mai. Amúgy semmi extra nem volt, és ötletem sem, hogy mit postoljak ma... Aztán nézegettem blogokat, és találtam valamit így estére ami mindenkit érdekelhet:

"Hello.

Különféle oldalakon (pl. a piköpön) felmerült a gondolat, hogy 15W csöves kombóval, vagy fejjel lehet-e rendesen szobában gitározni.

A válasz: lehet. Bár a szomszédok perceken belül mentőt hívnak (hogy magukhoz vagy a gitároshoz, az csak habitus kérdése).

15W kombóban is akkora teljesítmény egy csöves felszereléstől, hogy az már nem kevés, de sok(k). Nem hajtva a végfokot, meg úgy szól mint a ......

Ha és amennyiben a kedves gitáros ragaszkodik a kombóhoz, abból is a csöves felé húz a szíve-füle, akkor tessék. A VOX tervezőműhelyében megszületett az AC4TV. A név VOX erősítőben járatlanoknak nem feltétlen mond sokat, de ha azt mondom, hogy ezmegez használta, akkor közelebb kerülnénk. Lényegében az AC széria egy legendás A osztályos csöves felszerelés EL84 végfok és 12AX7 előfok csövekkel szerelve, fokozatonként eggyel-eggyel. Maximális teljesítménye 4W, amit 1W és 1/4W teljesítményre lehet korlátozni.

Na így le lehet dönteni a végfokot a panelban. (Bár az én szonszédaim ettől is idegbajt kapnának.)

Mindenesetre jól néz ki, a Heritage szériánál látott dizájnt követi a kinézete, retro a javából.

A kezelőszerveket ennek megfelelően nem bonyolították tovább.

"Megalománoknak" készítettek egy fej-láda variációt is.

A kombóban egy 10" custom Celestion, a fej-ládában egy 12" custom Celestion hangszóró adja le a 4W max teljesítményt 16 Ohmon."

Audio:

AC4TV VOX Chime 4 Watton MP3AUDIO

AC4TV Lead Tones 4 Watt Treble Booster-rel MP3AUDIO


Forrás

Hát mára ennyit találtam, a hétvégén jelentkezem mindenképpen egy JamVOX tessztel, és egy Bugera teszt is várható.

Üdv!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése